Başbakan Nikol Paşinyan'nın Sivil Sözleşme Partisi karşısında seçimi kaybeden ve seçimde hile yapıldığının iddia eden muhalefet partisinin, Anayasa Mahkemesi'ne oylama sonuçlarına itirazda bulunması için bugün son gündü.
Paşinyan'ın partisi geçen ay yapılan 20 Haziran seçimlerinde oyların neredeyse yüzde 54'ünü alırken, Koçaryan'ın bloğu yüzde 22'nin altında bir oy aldı.
Seçimler, Ermenistan güçlerinin geçen sonbaharda Dağlık Karabağ'ın ayrılıkçı bölgesi üzerinde altı haftalık bir savaşta Azerbaycan tarafından yenilgiye uğratılmasıyla alevlenen siyasi krizin ardından yapılmıştı.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) uluslararası gözlemciler, seçimlerin rekabetçi ve genel olarak iyi yönetildiğini kaydetti.
Ajans Bizim