GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2022 08:45

İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem sonrası 13 artçı sarsıntı

İzmir'in Buca ilçesinde saat 03.29'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre Konak'ta bir caminin minaresi yıkıldı. 20 kadar binada çatlak oluştu. Biri ağır üç kişi yaralandı.

İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem sonrası 13 artçı sarsıntı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise Buca’daki depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu.

4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası saat 04.30’a kadar en büyüğü 2.4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldi.

YARALILARDAN BİRİ YOĞUN BAKIMDA

İzmir’e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ” “Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Üçü şu anda tedavi altındalar. Birisi yoğun bakımda.” açıklamasında bulundu.

Soylu, “Yaklaşık 20 kadar binada çatlak var, birtakım hasarlar konulu ihbarlar söz konusu. Çevre ve Şehircilik ekipleri de bu konuda tespite başladılar.” diye konuştu.

Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi’ndeki Selahattin Oğlu Camisi’nin minaresi hasar gördü. Kentteki bazı noktalarda depremin ardından kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Bazı binaların bacalarının yıkıldığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarlar ulaştı.

 

AdminAdmin