Başbakan Christian Kern ve Başbakan yardımcısı Reinhold Mitterlehner ise ‘Anıt Koruma Yasası’ndan dolayı problemlerin olacağını savunarak, evin yıkılması fikrine sıcak bakmıyor. Mitterlehner, evin müze yapılmasından yana.
Anıt Koruma Yasası’nın Nazi döneminden kaldığını ve Hitler’in doğduğu evin bu yasaya layık olmadığını ifade eden İçişleri Bakanı Sabotka, başbakan yardımcısının müze fikrine karşı çıktı.
Avusturya’nın Salzburg şehrinde Adolf Hitler’in 1889 yılında doğduğu ve 1892 yılına kadar yaşadığı ev, Neo-Naziler tarafından kutsal mabed olarak görülüyor. Neo-Nazilerin sıkça ziyaret ederek, Nazi yanlısı sloganlar atmasını engellemek isteyen Avusturya hükümeti, evin sahibiyle uzlaşma sağlayamayınca aylık 4.500 Euro ödeyerek kiraladığı evi kamulaştırmıştı.
Bu arada evin geleceği ile ilgili son kararın Eylül ayında verileceği açıklandı
CİHAN