Düşünen Adam heykeli, Auguste Rodin tarafından yapılan sanatsal bir eserdir. Paris'te bulunan Rodin Müzesi`nde sergilenen Düşünen Adam heykeli, bronz ve mermer karışımından üretilmiş olup, sıklıkla felsefi düşünceyi anlatan bir simge olarak kullanılmaktadır.
Düşünen Adam heykelinin dünya ülkelerinde sergilendiği yerler incelendiğinde Türkiye ile diğer ülkeleri birbirinden ayıran küçük bir ayrıntı dikkati çekiyor…
İsrail : Tel Aviv ve RAD Veri İletişimi giriş lobisinde
Japonya : Kyoto Ulusal Müzesi, Tokyo, Batı Sanatları Ulusal Müzesi
Norveç : National Gallery of Norway
Vatikan : The Vatican Museums, Collection of Modern Religious Art
Kanada : Mac Laren Sanat Merkezi
ABD : Norton Simon Müzesi, Pasadena, California, The Maryhill Museum of Art, Goldendale, Washington, Columbia Üniversitesi, Nelson-Atkins Museum of Art Kansas City, Detroit Sanat Enstitüsü, Michigan
Avusturalya : The National Gallery of Victoria, The Sydney Opera evi
Arjantin: Parlamento binası önü
İngiltere : Burrell Collection - Pollok House Glasgow
Almanya : Alte Nationalgalerie
Fransa : Rodin Müzesi, St. Paul de Vence' Cote d'Azur'da bulunan bir kasabanın meydanında
Tayvan: National Tsing Hua Üniversitesi
TÜRKİYE : BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ BAHÇESİ, İSTANBUL
Düşünmeye değil inanmaya alıştırılmış bir toplumda, düşünenlerin deli olarak algılanması kaçınılmaz bir olgudur. Kimse düşünmesin, fikir üretmesin, sorgulamasın söylenen her şeye inansın bizde yolumuzu bulalım. Hayat huzur içerisinde devam etsin. Halkımız arasında koyun gibi milletiz konuşmalarının bir tezahürüdür bu heykeli oraya diken ve orada durmasına izin veren mantık.
Düşünmekle delilik arasında bağ kuran tek ülke olan Türkiye,
100 kişiden sadece 4 kişinin kitap okuduğu, üniversiteleri dünyadaki en iyi 500 üniversite sıralamasında son sıralarda yer alan ülke olma özelliğinden kurtulamadığı, düşünmeyi, bilimsel atılımı, sorgulamayı, okumayı ve üretmeyi gerçekleştiremediği sürece düşünen adam heykeli gibi bakar durur.